Kako spremeniti privzeti računalnik iPhone

Če se odločite za nakup novega računalnika za svoje podjetje, morate opraviti tri naloge, preden nov računalnik pravilno deluje z vašim iPhoneom. Najprej morate odobriti računalnik. Nato morate ustvariti varnostno kopijo in obnoviti vaš iPhone na nov računalnik. Apple je avtomatiziral večino postopka izdelave varnostne kopije in obnovitve, kar je poenostavilo postopek nastavitve vašega novega domačega računalnika.

Pooblastite računalnik

1.

Odprite iTunes in kliknite meni »Shrani«.

2.

Izberite »Avtoriziraj ta računalnik ...« in vnesite svoj Apple ID in geslo.

3.

Kliknite gumb »Avtoriziraj«, da pooblastite računalnik.

Varnostno kopiranje in obnovitev telefona iPhone

1.

Povežite vaš iPhone z novim računalnikom in ga z desno tipko miške kliknite v meniju Naprave iTunes. Izberite »Varnostno kopiranje«. Če se odpre pogovorno okno, ki vas vpraša, ali želite prenesti nakup ali izbrisati in sinhronizirati, izberite »Prekliči«.

2.

Ko končate varnostno kopiranje, z desno tipko miške kliknite vaš iPhone in izberite »Obnovi«.

3.

Počakajte, da iTunes konča obnovitev naprave z ustvarjeno varnostno kopijo. ITunes ponovno namesti programsko opremo za vaš iPhone in jo nato ponovno vzpostavi kot privzeti računalnik.

Nasveti

  • Apple vam dovoljuje le odobritev največ petih računalnikov. Če ste dosegli omejitev, morate izbrati meni »Trgovina«, »Prikaži moj račun« in nato »Deautoriziraj vse«. Vse svoje računalnike lahko deautorizirate le enkrat na leto.
  • Če imate vsebino, ki je ni kupila iTunes, jo morate ročno kopirati iz starega računalnika v nov računalnik.
  • Sinhronizirajte z Wi-Fi tako, da povežete vaš iPhone in preverite možnost »Sinhroniziraj s tem iPhoneom prek Wi-Fi« na zavihku »Povzetek«. Ko se vaš iPhone in računalnik istočasno povežeta z omrežjem, se bo vaš iPhone sinhroniziral.
  • Po sinhronizaciji in nastavitvi novega računalnika kot domačega računalnika lahko preverite »Ročno upravljanje glasbe in datotek«, da se sinhronizira z več kot enim računalnikom. Da bi to delovalo, morate za vsak računalnik uporabiti isti Apple ID.
  • Če želite omogočiti sinhronizacijo z več kot enim računalnikom, morate uporabljati ročni način.

Opozorilo

  • Ne kliknite »Izbriši in sinhroniziraj«. Ta možnost izbriše vse na vašem iPhone-u in ga nadomesti z vsebino v računalniku.
 

Pustite Komentar