Kako spremeniti skupinska dovoljenja v SharePointu

Vaše podjetje je raznoliko, različni zaposleni igrajo različne vloge. Njihove potrebe po SharePointu bodo tudi različne. Nekaterim uporabnikom je na primer treba omogočiti nalaganje ali spreminjanje vsebine na spletnem mestu, medtem ko bodo drugi morda morali le pregledati vsebino. Morda boste morali blokirati tudi spletno mesto SharePoint ali njegove dele od nepooblaščenih uporabnikov. Ko se vaše podjetje razvija, se bodo vaši uporabniki SharePointa spreminjali, nekateri člani pa bodo odšli, drugi se bodo pridružili in nekateri prevzeli nove vloge. Upravljanje dovoljenj skupine je preprost način, da uporabnike SharePoint uskladite z vašim podjetjem.

Spreminjanje dovoljenj spletnega mesta

1.

Odprite stran »Skupina strani«. V SharePointovem mestu je vsak uporabnik član vsaj ene skupine. Po privzetku ima SharePoint na voljo naslednje skupine, vsaka s svojim lastnim nizom dovoljenj, ki so že nastavljeni: Gost, Bralnik, Sodelovalec, Spletni oblikovalec in Skrbnik. Gostje imajo minimalne pravice za ogled samo vsebine. Bralci lahko ustvarijo lastna spletna mesta, vendar ne morejo spremeniti drugih spletnih mest. Sodelujoči lahko dodajajo, urejajo ali brišejo vsebino, vendar ne smejo ustvariti novih seznamov ali knjižnic dokumentov. Spletni oblikovalci imajo vse pravice sodelujočih, lahko pa tudi spremenijo oblikovanje strani in dodajo sezname dokumentov in knjižnice. Skrbniki lahko naredijo vse spletne oblikovalce, lahko pa tudi upravljajo uporabnike in lahko nastavijo višje ravni nastavitev. Vaše spletno mesto lahko vključuje tudi dodatne skupine. Dovoljenja katerega koli od teh privzetih ali prilagojenih skupin lahko spremenite.

2.

Izberite skupino, ki jo želite spremeniti. Če želite na primer urediti dovoljenja skupine gostiteljev, kliknite »Gostje«.

3.

V skupini strani spletnega mesta izberite »Uredi dovoljenja skupine skupin«. Spremenite pravice, izberite vse pravice, ki jih želite dodeliti skupini, in prekličite izbiro pravic, ki jih želite zavrniti. Upoštevajte, da je dovoljenja posameznih uporabnikov mogoče upravljati na enak način.

Dodajte uporabnike v skupino

1.

Na strani »Nastavitve mesta« poiščite stolpec »Uporabniki in dovoljenja« in izberite povezavo »Ljudje in skupine«.

2.

Kliknite »Skupine«, da odprete stran Vse skupine in poiščite skupino, v katero želite dodati uporabnike. Kliknite ime skupine.

3.

V novem meniju kliknite »Dodaj uporabnike«. Poiščite imena uporabnikov, ki jih želite dodati. Druga možnost je, da v besedilno polje Uporabniki / skupine preprosto vnesete seznam uporabniških imen, imen domenskih skupin ali e-poštnih naslovov, pri čemer je vsak element na seznamu ločen s podpičjem.

4.

Pod možnostjo Dovoli dovoljenje izberite »Dodaj uporabnike v skupino«. V spustnem meniju izberite skupino, v katero želite dodati uporabnike. Kliknite »V redu«.

Odstranite uporabnike iz skupine

1.

Na strani »Nastavitve spletnega mesta« poiščite stolpec »Uporabniki in dovoljenja« in kliknite povezavo »Ljudje in skupine«.

2.

Kliknite »Skupine«, da odprete stran Vse skupine, in poiščite skupino, iz katere želite odstraniti uporabnike. Kliknite ime skupine.

3.

Potrdite polja poleg imen uporabnikov, ki jih želite odstraniti.

4.

V meniju Dejanje izberite »Odstrani uporabnike iz skupine«.

 

Pustite Komentar